Изборът на самолетите F-16 е национално предателство, съсипващо военновъздушните сили на

...
Изборът на самолетите F-16 е национално предателство, съсипващо военновъздушните сили на
Коментари Харесай

Румен Петков: Изборът на F-16 e възможно най-лошият. Купуваме 40 годишни самолети. Това е национално предателство

Изборът на самолетите F-16 е национално изменничество, съсипващо военновъздушните сили на България.

Това съобщи в своя позиция ръководителят на АБВ Румен Петков, която публикуваме без редакторска интервенция, съобщи novini.bg.

„ Първо: От вероятните три разновидността за избор, единствено F-16 е с един мотор. Няма водач (въпреки изказванията на Б.Б.), който да избра един, вместо два мотора зад тила си. Второ: F-16 е извънредно придирчив към пистите, а при политане, това може да бъде съдбовно. И на Красимир Каракачанов трябва да е ясно, че от в този момент нататък, персонално той носи отговорност за всичко, включително и за инфраструктурата на нашите летища. Трето: За всяка аварийна част ще плащаме мито и ще чакаме позволение за импорт и от щатската комисия, която заседава два пъти годишно. Четвърто: „ Еврофайтер “ има фабрики в съвсем цяла Европа. Логично е да построи и в България. Още повече, има данни, че те са харесали някой от заводите ни. Пето: „ Грипен “ са одобрена марка в Европа и не инцидентно имат такова безапелационно наличие (на фона на това, че Холандия смъква F-16). Шесто: Властите в България би трябвало да се научат първо да браният националния ни интерес, да осъзнаят, че сме част от Европа и да не слугуват на непознати, включително корпоративни ползи (Вярно ли е, че не купуваме самолетите от Съединени американски щати, а от “Локхйид Мартин “). Седмо: Слугинажът при ръководството на страната е неприятен етикет. АБВ упорства за решение, което да подсигурява сигурността на водачите ни и вероятността пред нашите Военновъздушни сили. Решение, което дава отговор на ползите на България. Осмо: От АБВ желаеме да е ясно, че този, който ни унижава, карайки ни да купуваме самолети, които са изучавани през 70-те години на предишния век във военните ни учебни заведения, мъчно може да бъде дипломиран като сътрудник, още по-малко, като другар. Друг е въпросът, че той ни принуждава, тъй като имаме безгръбначна власт. Уважаващите себе си страни си купуват самолети за 30-40 години напред, а не самолети на 30-40 годишна възраст.

От АБВ настояваме за позиция на президента по този въпрос. Настояваме за позиция и на ръководителя на Комисията по защита към Народното събрание ген. Константин Попов.

Самият метод, по-който се взема това решение за F-16, след появяването на една група втора и трета ръка американски служители и телефонен диалог, е самоунизяващ за страната ни. Това е решение със стратегически темперамент, което преди седмици бе оповестено като допустимо за края на 2019 година. Сега то беше претупано по противен за България метод. При по този начин основаната процедура, в случай че Борисов се срещне с Тръмп, чакам да си купим и подводници.

И нещо персонално: Красимире, не съучаствай с целия си екип в национално изменничество. Етикетът „ изменник “ ще те съпътства през целия ти живот ”.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР